5 Ocak 2011 Çarşamba

Osmanlı Padişahları Sevişmez mi?


Bu dizi tutacak

Televizyon programları hakkında, özellikle diziler konusunda, tahminlerimizin tutmasıyla tanındık. Fikrimiz sorulduğu için, ağzımızdan çıkanları buradan da kayda geçirmek istiyoruz. Muhteşem Yüzyıl ya da Osmanlıca’sıyla Aşk-ı Derun’dan beklentimiz güzel. İzlenme payı konusunda endişe taşımıyoruz. Ancak, olası hataları yapmamaları şartıyla. Ali Saydam’ın gösterdiği yolu tekrarlayacağız. Neydi bu? VIII. Henry’i anlatan Tudors dizisini mutlaka izlesinler. Defalarca seyrettiklerine eminiz ama biz söyleyelim dedik. Birkaç ilavemiz olacak. Senaryo grubu, Michel Zevaco’nun tüm romanlarını ezberlemeli. Borjiyalar’ın yaşantısı ve bu ailenin Lükres Borjiya’sı bizim tespitimize göre tam Hürrem Sultan. Entrikaysa entrikanın anası. Siyasi ihtirasın ta kendisi. Zamanlama olarak da uygun. Arada Rönesans’ın Medici Ailesi’ni inceleme atlanmamalı. Hatta Fransızların dizisi Anjelik’i. Bunları senaristlerin ‘Haseki Sultan’ı Meral Okay’ın-Esinlenme gücü yüksek- dikkatine sunduk. Hem de beleş tarafından. Bir-iki bölüm çoktan çekildi. Yarın akşam yayına girileceğine göre, uyarılarımızı daha sonra değerlendirebilirler.



Gelelim oyunculara. Halit Ergenç’e Kanuni rolü ısmarlama kaftan gibi. Hiç şüphemiz yok. Aynı yorumu Nebahat Çehre, Selma Ergeç ve Nur Aysan için yapabiliriz. Okan Yalabık’ın Pargalı İbrahim Paşa’lığını merak ediyoruz. En fazla da Meryem Sarah Uzerli’nin Hürrem Sultanlığı’nı. Bu kız kesinlikle ‘Soyunuk gezmeli’. Rol yeteneğine sonra karar veririz. Son notumuz hepsinden önemli; ‘Osmanlı Padişahları sevişmez’ deyip, sizi zındık ilan edenlerden korkmayın. Yoksa… İşte bunu tamamlamaya dilimiz varmıyor. Show TV’ye ve yapımcılarına yüksek rating diliyoruz. Yarını iple çekiyoruz.

Burhan Ayeri/Akşam

15 yorum:

  1. yazıklar olsun be böyle ahlasız, yalan yalnış saçma sapan tarihi karalayan dizi olurmu hiç. kendinize gelin siz müslüman değilmisiniz. hiç cihan sultanına böyle küstahlık yapılırmı. hemen bu rezalet diziyi iptal edin !!!

    YanıtlaSil
  2. Neyini Gördünde Karalıyosun? Sevişme Sahnesimi.
    Sen Kendi Kendinemi Oldun? Leyleklermi Getirdi Seni Anan Baban Yapmadımı Seni.
    Sadece 1 Kere Öpüşme Sahnesi var Diye diziyi Niye Kötülüyon.Aptal İnsan Ne Bok Biliyonda Konuşuyon. Aşk-ı Memnuyu İzlerken Bihterin Yerinde Olmak İstiyodursun Allah Bilir.Bu Diziye Gelince Boş Boş Konuşuyon.

    YanıtlaSil
  3. Kanuni kendine Rodos şaraplarından getirtiyodu. içiyodu da. kadınlarla da birlikte oluyodu. ama Hürrem müslüman olduktan sonra ne o içti , ne de Kanuni. Pargalı (Makbul) İbrahim Paşa da oğlanlarla hamama giriyordu. bilemiyorum artık izlemeden gay sahnesi dediğiniz kısmı! en basitinden kendinize şöyle bi bakın yobaz takımı. İMAN EDİYOSUNUZ ALKOL DE ALIYOSUNUZ. GUZEL BI KADIN GORUNCE SIZIN DE ICINIZ HOS OLUYOR. Kanuni neden yapmasın bunları? adam , karısı da müslüman olunca şarap koymadı ağzına. o fesat gözlerinizle gördükleriniz de şerbet olmasın ?

    YanıtlaSil
  4. Zaten Dizide İçki Dedikleri Sahne Şerbetti ve Gay SAhnesi Var Dediler Bunu Çıkartan GAzete Yeni Şafak Bu Gazete Hakkındada Dava Açıldı Zaten.

    YanıtlaSil
  5. 46 yıl boyunca osmanlıyı yöneten bir padişahtan bahsediyorsunuz.. Hele ki bu padişah osmanlının en zirve dönemindeyken padişahtI. AT SIRTINDAN inmeyen bu mubarek alim zatı siz gelipte İÇKİ VE KADIN DÜŞKÜNÜ GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ ! bide üstüne sizi şikayet edenlere kızıyorsunuz sanki yaptıklarınız doğruymuş gibi övünüyorsunuz.
    BUNE MÜTHİŞ BİR TÜRKLÜKTÜR! emin olun hiç kimse sizin kadar ŞEREFSİZLİK yapmamıştır kendi TARİHİNE kendi GEÇMİŞİNE ! ! ! sizi bir kez de ben kutlayayım yaptığınız o SAÇMA SALAK dizi için ! ! ! ! !

    YanıtlaSil
  6. Dizide İçki İçilmiyor.O İçki Diye Nitelendirdiginiz Sahnede ŞErbet İçiliyor. Konusunu Okursan Anlarsın.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. ya su dar görüslü insanlari anlamiyorum anlayamiyorum anlamakta istemiyorum nasil düsünceler bunlar ya okuyunca yazankisileri bogasim geliyo ben bu dizinin fargmanlarini izlerken bile sabirsizlandim artik baslasa da izlesek diye neden bu insanlara batiyo basarili yapilan her sey ben hep tarih dizileri izleyen biri olarak bu güne kadar yabancilarin tarih dizilerine bahtim mesela the tudors harika bi diziydi ve benim ülkeminde tarihini anlatan bi diziye ihtiyaci vardi kim ne derse desin cok sahane bi is cikmis ortaya adi gibi muhtesem olmus ben diziyi coook begendim ayrica bizim tvlerimizde adam gibi dizi ilk kez görücem hep sacma sapan hikayeler var onlari izliyorlar tarihimizi hic yoruma acik görmüyorlar yasanmis bitmis siz dogrusunu arastirin okuyun ben yoruma acik bi insan olarak ve tarihimi iyi bilerek bu diziye tam destek verenlerdenim yolunuz acik olsun basarilar diliyorum tüm ekibe özelliklede meral okaya emeginize saglik...

    YanıtlaSil
  9. ilk bölümde kendini belli etti. muhteşem bir dizi olacağı belli. kanuni sultan süleymanın adaleti ön plana çıkarılmış. ayrıca tarihte yazılı olan özelliklerin altı çizilmiş adeta. abartılı hiç bir sahne göremedim. ne içki sahnesi vardı ne de gay. örümcek beyinli insanlar bikaç kişinin gazına gelmiş nefretle bakmışlar adeta diziye. oysa resmen anlı şanlı osmanlı tarihini gözler önüne sermiş. venedik elçisini diz çöktürmüşler. asaletini anlatmışlar. helal olsun. sonuna kadar arkasındayız.

    YanıtlaSil
  10. ben çok beğendim. çok da kaliteli görünüyor. oyunculardan tutun kostümlere kadar çok güzel görünüyor. bence zengin tarihimizi anlatan, dünya standartında dev bir yapım.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bazı insanlar o kadar kaptırmışlar ki kendilerini kulaktan duyma haberlere onlara doğruyu anlatmak giderek zorlaşmış. Ne kadar uğraşsakta anlamıcaklar kendi bildiklerini diretickler. Kimisi o donemde harem yoktu der,kimisi kanuninin içkisine laf eder,kimisi raks'a laf soyler,haksız olduklarını görüp bişe bulamadıkları zamanda kuıyafetlere takılırlar :) İnsan azcık o kitapları açarda bakar o donemle ılgılı. Kanuninin hayatı at sırtında geçmedi. Ne kadar başarılı bir padişahsa seferlerde,savaşlarda aynı zamanda o kadarda aşık bir padişahta gittiği her seferde hürreme şiirler mektuplar yazardı. Daha ilk bölümden adam seferlere çıkacak değil ya film yada belgesel değil bu dizi çekmişler KANUNİ ve HÜRREM'in aşkını anlatan bir dizi çekmişler o yüzdende hürrem ön planda tutulmuş. Çokta güzel bir dizi olmuş yapımcıların,oyuncuların ellerine sağlık 2.bölümü heycanla bekliyoruz :) Diziyi yayından kaldırmak için uğraşanlarda bence bıraksınlar boyle seyleride bir kaç kitap açıp okusunlar. Aynı tepkiler TÜRKAN dizisi içinde yapılmıştı ve bir işe yaramadı görüldüğü gibi :)

    YanıtlaSil
  13. huriye ertürk6 Ocak 2011 04:12

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? nedir bu karalama kampanyası anlayamıyorum mükkemmel bir dizi olmuş ellerinize sağlık.saray hayatını okuyarak anlayamayanlara sesleniyorum BARİ GİDİN 2 SARAY GEZİN DUVARLARDAKİ RESİMLER HER BİR YAŞANMIŞLIĞI ZATEN GÖZLER ÖNÜNE KOYUYOR dua edinde yapımcıların terbiyesi müsade etmemis her şeyi canlandırmak için....

    YanıtlaSil
  15. Bence bu dizi gerçeği yansıtıyormu bilemem ama osmanlıyı subjectif bir şekilde ele almak gerekiyor Kanuni baya acımasız bir aciz miş.oğlunu öldürmek falan bidebu diziyi si...yim

    YanıtlaSil